D'r Poeffelmoeffel 

 
Het adres:

Laanderstraat / Eikenderweg

D'r Poeffelmoeffel

De maker:

Hubert Bour

D'r Poeffelmoeffel, close-up 

Materiaal:

Brons

Meer brons... 

Het volgen van een link 
onderbreekt uiteraard 
de via
Beeld verder

ingestelde volgorde.

Geplaatst:

31 - 08 - 1996

 

 
Met de financiŽle steun van de toenmalige woningbouwvereniging SGA (Samenwerking GlŁck Auf) en dankzij de bezielende inzet van hun voorzitter Lia Thijs en hun directeur Peter Frolichs heeft de Vasteloavendsvereniging De EekheuŽre ter ere van het 22-jarig jubileum op 31 augustus 1996 een standbeeld mogen onthullen. 
Niemand minder dan burgemeester Pleumeekers verrichtte onder het toeziende oog van 500 mensen de handeling. Het werd een grandioos feest met op het Poeffel Moeffelplein veel vertier voor groot en klein. Daarmee zijn De EekheuŽre en het fenomeen Dír Poeffel Moeffel permanent aanwezig in de wijk Eikenderveld. 

De filosofie achter dír Poeffel Moeffel:

D'r POEFFEL MOEFFEL wordt ťťn maal per jaar door de Aod-Prinse van De EekheuŽre tijdens het POEFFELE MOEFFELE uitgereikt aan een persoon, vereniging of instelling, die zich op organisatorisch, emotioneel, prestatief en/of cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap Eikenderveld in Heerlen.

Een POEFFEL - ook wel nonnevot of sjtrik genoemd - is een krakelingvorm van oliebollendeeg in olie gebakken. Het is het carnavalsgebak bij uitstek. MOEFFELE doet iemand die, door de mond vol te proppen, haastig eet. Omdat hij het bijvoorbeeld lekker vindt en er maar niet genoeg van kan krijgen. 

In de optiek van de Aod-Prinse is d'r POEFFEL MOEFFEL een figuur die veel aan het Eikenderveld gegeven heeft en nu eens aan zichzelf mag denken. De gemeenschap doet iets terug en d'r POEFFEL MOEFFEL mag alle eerbetoon gretig opslokken. Want dat heeft hij of zij verdiend! 

De prijs bestaat uit een beeldje, d'r POEFFEL MOEFFEL voorstellend. Het beeldje van d'r POEFFEL MOEFFEL is ontworpen door de in het Eikenderveld wonende Heerlense Beeldend Kunstenaar Hubert Bour, naar een idee van de Aod-Prinse. 

(met dank aan www.eekheuŽre.nl)

Beeld verder


Terug naar de lijst van de beelden
Terug naar de lijst van kunstenaars
Terug naar de lijst van locaties
Naar het hoofdmenu